​Lohjalippu

Lohjalippu myydään Lohjan kaupungin asukkaille. Lippu on Oy Matkahuolto Ab:n käyttämä uudelleen ladattava älykortti, joka oikeuttaa matkustamaan Lohja-pääkaupunkiseutu-Lohja väliä ja lisäksi Lohjan sisäisiä matkoja.

Lippu on voimassa 30 vrk ostopäivästä ja se on henkilökohtainen.

Lippujen käyttöoikeutta ei ole koulumatkojen osalta sellaisilla oppilailla, jotka ovat oikeutettuja valtion varoista korvattavaan koulumatkatukeen.

Lippujen hankinta

Lippuja voi ostaa Lohjan tai Helsingin linja-autoasemilta.

Ensimmäistä lippua ostettaessa täytetään myyntitosite (henkilötiedot, hintavyöhyke, mahdollinen liityntälippu). Lipun ostajan täytyy todistaa henkilöllisyytensä. Osoitteen vaihtuessa asiakas täyttää uuden myyntitositteen. Tositteet toimitetaan Lohjan kaupungille kuntalaisuuden tarkistusta varten. Lippujen lisälatauksia tehdään Matkahuollon toimipisteissä, R-kioskeilla sekä ruuhka-ajan ulkopuolella myös useimmissa linja-autoissa.

Lohjalippu 1.1.2013 alkaen

Lohjalipun hintavyöhyke määräytyy matkustajan kotiosoitteen mukaan. Lohjalla on kolme vyöhykettä ja pääkaupunkiseudulla kaksi. Kuntaliitoksen yhteydessä 1.1.2013 Karjalohja ja Nummi-Pusula kuuluvat vyöhykkeelle III.

Erilliskorvaukset kuten esim. pikavuoro- ja yövuorolisät sekä maksu lastenvaunujen kuljettamisesta voidaan periä matkustajilta erikseen.

Lohjalipusta peritään 6,50 euron korttimaksu. Käyttämätöntä matkustusoikeutta ei palauteta.

Hinnat 1.10.2013 alkaen

Vyöhyke I, Muijala
Espoo/Kauniainen 148 euroa
Helsinki/Vantaa 192 euroa

Vyöhyke II, Lohjan keskusta
Espoo/Kauniainen 180 euroa
Helsinki/Vantaa 226 euroa

Vyöhyke III, Virkkala, Sammatti, Karjalohja, Nummi ja Pusula
Espoo/Kauniainen 225 euroa
Helsinki/Vantaa 256 euroa