Liput ja hinnat

Karkkilalippu

Karkkila-työmatkalippu on Karkkilan asukkaille myytävä edullinen bussilippu Karkkilasta pääkaupunkiseudulle. Lippu on tarkoitettu säännöllistä joukkoliikennettä työmatkoillaan käyttäville aikuisille.

Karkkilalippu -hinnat ja aikataulu


KARKKILALIPUSSA KAUPUNGIN TUKIOSUUS ON 50 %  ja lippu maksaa asiakkaalle 50 prosenttia matkahuollon sarjalipun normaalihinnasta. Karkkila – työmatkalipun kertamaksu Karkkilasta Helsingin keskustaan (70 km) on 1.1.2015 alkaen 4,65 € (44 matkaa on 204,80 €). Matkahuollon vuosikortilla eli sarjalipulla sama matka maksaa 9,39 € (44 matkaa 413,20 €). Tavallinen kertamaksu vakiovuorolla 1.6.2015 alkaen on 13,70 € ja pikavuorolla 10 €. Karkkila-lipun pikavuorolisä on 1 €.

Karkkila-lipulla voi matkustaa 44 kertaa 60 päivän aikana, vuosikortilla 44 kertaa vuoden aikana, lippua myy Matkahuolto. Matkahuolto ei lunasta takaisin käyttämättä jääneitä Karkkila-lipun matkoja.

Karkkila-lipun voi ostaa Karkkilan ja Helsingin Matkahuolloista. Karkkila-lipusta peritään 6,50 €:n korttimaksu. Korttia voi käyttää kolme vuotta, minkä jälkeen on lunastettava uusi kortti. Matka maksetaan käyttämällä korttia bussin lukijalaitteessa. Lippu on henkilökohtainen, uudelleen ladattava älykortti. Ensimmäisen ostokerran jälkeen voidaan lippu uudelleen ladata myös useimmissa busseissa ja R-kioskeissa.

Lippua ei myydä lakisääteiseen koulumatkatukeen oikeutetuille oppilaille eikä oppilaille, joiden koulumatkan kaupunki kustantaa. Työmatkalippu ladataan Matkahuollon matkakortille. Kortin voi hankkia Matkahuollon toimipisteestä joko Kampista tai Karkkilan matkahuollosta. Tarvitset mukaasi valokuvallisen henkilötodistuksen. Ostotositteeseen merkitään mm. kotikuntasi ja perusmatkasi. Kortin hankkimisen jälkeen voit ladata sen Matkahuollon toimipisteiden lisäksi R-kioskeissa sekä niissä busseissa, joissa Matkahuollon kortti on käytössä.

Käytkö töissä Karkkilassa?

Pääset myös pääkaupunkiseudulta Karkkilaan Karkkilalipulla  puoleen hintaan, koska HSL-kuntien asukkaat voivat ostaa näitä lippuja samaan tuettuun hintaan kuin karkkilalaiset pääkaupunkiseudulle töihin matkustavat.

HSL:n LIITYNTÄLIPPU

HSL:n ja kehyskuntien lippusopimuksen mukaisesti, myös karkkilalaiset voivat ostaa pääkaupunkiseudulla Helsingin Seudun liikenteen yleislippuja tuettuun hintaan.

Lisätiedot ja hinnat

Asiointiliikenne

Höökikyyti on Karkkilan kaupungin järjestämä sisäinen ja kaikille avoin linja-autoliikennepalvelu, joka liikennöi arkisin kouluvuoden aikana maanantaista perjantaihin ja kesäkuukasina (kesä- heinäkuu) tiistaisin ja perjantaisin. Höökikyytiauto liikennöi Karkkilan kylistä keskustan kauppoihin, erikoisliikkeisiin, torille, kaupungintalolle, Kelaan, kirjastoon, neuvolaan ja tarvittaessa terveysasemalle. Liikennöinti kulkee reittiaikataulun mukaan Ahmoon, Haaviston, Vaskijärven, Siikalan, Tuorilan, Järvenpään, Vattolan, Haapalan ja Nahkion suunnista keskustaan ja takaisin. Ahmoon – Haaviston reitillä on mukana kaupungin koulukuljetusoppilaita. Reitillä on myös kutsuliikennemahdollisuus. Matkustajamaksu on kaksi euroa suunta. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja maksukortit. Höökikyytiautossa on  myynnissä myös Höökikyyti-matkakortteja, kortissa on 10 kertakäyttöistä matkalippua, hinta on 20 euroa/kortti.

Muut liput

UUDENMAAN ALUEEN LIIKENNÖITISJÖILLÄ ON MYÖS MUITA LIPPUTYYPPEJÄ
Lisätiedot liikenteen järjestäjiltä
Matkahuolto (https://www.matkahuolto.fi/ )
Linjaliikenne Kivistö Oy http://www.kivistobus.com/
Pohjolan Liikenne Oy https://www.pohjolanliikenne.fi/cs/pl/fi/etusivu
Linja-autoliikenne M.Tervo Oy http://www.mtervo.fi/
Oy Satakunnan Liikenne Ab http://www.satakunnanliikenne.fi/
Onni Express http://www.onniexpress.fi/

Yhdysliikenne, Pekolan Liikenne Oy http://www.pekolanliikenne.fi/
Päivin Liikenne Oy http://www.paivinliikenne.fi/

Lisätietoja Karkkilan joukkoliikenteestä: Karkkilan kaupunki, elinkeinopalvelu, puh. 09 4258 3614. www.karkkila.fi – Palvelut – Joukkoliikenne