Länsi-Uudellamaalla tulee muutoksia vuoroliikenteeseen vuoden 2016 alusta.

Tiedote linja-autoliikenteen muutoksista Länsi-Uudellamaalla vuoden 2016 alusta

Länsi-Uudellamaalla tapahtuu linja-autoliikenteessä muutoksia, jotka vaikuttavat usean kunnan alueella, kun Pohjolan Liikenne ja Vainion Liikenne vähentävät vuoroja vuoden 2016 alusta. Keskeisimpiä vuorovälejä korvaantuu osittain Amperin Linja-autoliikenne Oy:n markkinaehtoisella liikenteellä sekä Uudenmaan ELY-keskuksen ja kuntien yhteisellä ostoliikenteellä.

Seuraavassa on lueteltu ne vuorot, jotka korvataan ELY-keskuksen ja kuntien yhteisellä ostoliikenteellä:

 • Koulp 15.35 Degerby – Virkkala (Ingarskilan kautta) päättyy, mutta se korvataan vaihtoyhteytenä niin, että 15.05 Virkkalasta lähtevästä vuorosta voi vaihtaa Inkoossa klo 15.40 Pohjolan Liikenteen Karjaa-Siuntio ostovuoroon, jonka reitti muutetaan kulkemaan Tähtelän ja Ingarskilan kautta.
 • Koulp 16.15 Virkkala – Degerby loppuu Pohjolan Liikenteen ajamana, mutta Amper jatkaa liikennöintiä Lohjan kaupungin, Inkoon kunnan ja ELY-keskuksen ostoliikenteenä.
 • Koulp 7.20 Nummi – Lohja sekä 14.30 Oinolan koulu – Koisjärvi loppuvat Pohjolan Liikenteen ajamina, mutta Amper jatkaa näitä vuoroja Lohjan kaupungin ja ELY-keskuksen ostoliikenteenä.
 • Koulp klo 7.55 Muijala – Lieviö – Lempola – Lohja loppuu Pohjolan Liikenteen ajamana, mutta Amper jatkaa vuoroa Lohjan kaupungin ja ELY-keskuksen ostoliikenteenä.
 • M-P klo 6.30 Karkkila – Otalampi – Helsinki ja klo 17.20 Helsinki – Otalampi – Karkkila jatkuvat Pohjolan Liikenteellä Vihdin, Karkkilan ja ELY-keskuksen ostoliikenteenä.

Kaikki nämä ostovuorot on hankittu kevätlukukaudeksi 2016. Kesällä 2016 on tulossa huomattavasti enemmän muutoksia siirtymäajan sopimuksiin ja ostoliikenteeseen sekä mahdollisesti myös markkinaehtoiseen liikenteeseen Länsi-Uudellamaalla. Näihin muutoksiin varautuminen on jo aloitettu Länsi-Uudenmaan kuntien ja Uudenmaan ELY-keskuksen yhteisellä selvitystyöllä, jonka avulla on tarkoitus määritellä joukkoliikenteen palvelutaso Länsi-Uudellamaalla sekä varautua tulevien vuosien liikennemuutoksiin. Konsulttina tässä selvitystyössä on Sito Oy.

OnniBus.comin vuorot Pori – Helsinki – Pori, pysähtyvät 4.1. alkaen valtatie kahden varrella Karkkilassa, aikatauluhaku www.onnibus.com. Päivin Liikenne Oy:n jatkoyhteys Pohjolan Liikenne Oy:n vuoroon klo 22 Helsingistä klo 22.50 Nummela – Karkkila jatkuu 1.1. – 31.3.

Lohjan ja Siuntion yhteyksistä Pohjolan Liikenne lopettaa vuoroparin Koulp 8.15 Evitskog – Siuntio – Virkkala – Lohja ja 15.10 Lohja – Vappula – Virkkala – Siuntio – Evitskog. Evitskogin ja Siuntion välinen yhteys hoidetaan jatkossa Siuntion avainlinjoilla. Lohjalla tämä merkitsee Vappulan kautta kulkevien yhteyksien heikkenemistä, kun iltapäiväyhteys 15.10 Lohja – Vappula – Virkkala päättyy.

Vainion Liikenne lopettaa vuoden 2016 alusta vuorot: S 9.45 Salo – Helsinki, 8.30 M-L Helsinki – Lohja ja M-L 10.15 Lohja – Helsinki

Hangosta päättyy Pohjolan Liikenteen vuoro M-P 5.35 Hanko – Tammisaari – Karjaa ja Raaseporissa M-P 6.40 Karjaa – Tammisaari yhteydet.

Raaseporin ja Inkoon muutokset, joista osa koskee yhteyksiä Helsinkiin:

 • Pohjolan Liikenteen vuoro Koulp klo 14.55 Karjaa – Inkoo – Siuntio vuoron reitti muuttuu Inkoosta kulkemaan Tähtelän ja Ingarskilan kautta, jolloin saadaan vaihtoyhteys Virkkalasta klo 15.05 Inkooseen lähtevästä vuorosta Inkoossa klo 15.40 Ingarskilaan ja Rådkilaan. Tämän reittimuutoksen seurauksena klo 15.40 yhteys Inkoosta Innanbäckiin loppuu.
 • Pohjolan Liikenteen M-P+ klo 8.05 Helsinki – Kirkkonummi – Inkoo – Karjaa loppuu
 • Pohjolan Liikenteen M-P+ klo 15.10 Helsinki – Inkoo loppuu
 • Pohjolan Liikenteen M-P klo 15.40 Helsinki – Kirkkonummi – Inkoo – Karjaa ajetaan jatkossa vain M-P+ vuorona, eli kouluvuoden aikana ja vuoro päättyy Inkooseen
 • Pohjolan Liikenteen M-P+ klo 18.50 Helsinki – Kirkkonummi – Inkoo vuoro loppuu, mutta Amper jatkaa liikennöintiä samalla aikataululla M-P+ klo 18.50 Helsinki – Inkoo – Karjaa. Auto ei enää jatkossa poikkea Kirkkonummen matkakeskuksen kautta
 • Pohjolan Liikenteen M-P 6.25 Inkoo – Kirkkonummi – Helsinki vuoro muuttuu ajettavaksi vain M-P+ vuorona, eli kouluvuoden aikana
 • Pohjolan Liikenteen M-P+ klo 6.45 Karjaa – Inkoo – Kirkkonummi – Helsinki loppuu, mutta Amper jatkaa liikennöintiä M-P+ klo 6.30 Tammisaari – Karjaa – Inkoo – Helsinki. Auto ei enää jatkossa poikkea Kirkkonummen matkakeskuksen kautta.
 • Pohjolan Liikenteen M-P+ klo 13.20 Karjaa – Inkoo – Kirkkonummi – Helsinki vuoro loppuu
 • Pohjolan Liikenteen M-P+ klo 16.40 Inkoo – Kirkkonummi – Helsinki vuoro loppuu, mutta Amper jatkaa liikennöintiä M-P+ klo 17.30 Inkoo – Helsinki.  Auto ei enää jatkossa poikkea Kirkkonummen matkakeskuksen kautta
 • Amperin M-P klo 16.10 Helsinki – Inkoo – Karjaa ajetaan jatkossa M-P+ 16.10 Helsinki – Inkoo, joten Inkoo – Karjaa yhteys loppuu
 • Amperin M-P klo 16.55 Helsinki – Inkoo – Karjaa- Tammisaari – Karjaa – Pohja – Fiskari muuttuu ajettavaksi M-P+ klo 17.00 Helsinki – Inkoo – Karjaa – Pohja – Fiskari
 • Amper M-P klo 16.35 Helsinki –Inkoo – Karjaa – Hanko, muuttuu ajettavaksi M-P+ klo 16.45 Helsinki – Inkoo – Karjaa – Tammisaari, joten Tammisaari – Hanko yhteys loppuu
 • Amperin uusi liikenne M-P+ klo 07.05 Pohja – Karjaa- 7.45 Tammisaari ja M-P+ klo 18.45 Tammisaari – Karjaa – Pohja – Fiskari

Lohjalla,Vihdissä ja Raaseporissa päättyy useita viikonlopun ja hiljaisempien liikennöintiajankohtien vuoroja. Lohjalla nämä muutokset koskevat lähinnä Raaseporin ja Lohjan välisiä yhteyksiä. Vihdissä nämä supistukset koskevat Vihdin kk, Nummelan ja Ojakkalan sisäisiä yhteyksiä, sekä jonkin verran myös Karkkilan ja Helsingin yhteyksiä. Raaseporissa nämä koskevat Tammisaaren ja Karjaan välisiä yhteyksiä.

Matkustajia suositellaan tarkastamaan ennen vuodenvaihdetta mahdolliset aikataulumuutokset Matkahuollon aikatauluhaun kautta osoitteesta www.matkahuolto.fi

Lisätietoja: Tapio Heinonen, tapio.heinonen@lohja.fi puhelin 0443 861090 ja Salla-Mari Rintala, salla-mari.rintala@vihti.fi puhelin 0440 421154